Kollektieve tips voor een productieve zomer

het kollektief-4.jpg
 

De zomer krijgt wel eens de bijnaam 'komkommertijd'. Maar niets is minder waar. Ook tijdens de zomer kan je productief zijn. Gebruik de zomer om je batterijen terug op te laden of om niet IN je zaak te werken, maar AAN je zaak. We geven je graag onze tips om jouw zomer ten volle te benutten.

 

#1 Ga op vakantie!

Logisch, niet? De boog kan niet altijd gespannen staan. Niets is zo leuk om op vakantie te gaan. Hoe je die vakantie invult, kies je zelf. Wij zijn met 3 en verkiezen alle 3 een andere vakantie.

20157664_10211016057852061_1539007682648853923_o.jpg

Inge

Inge heeft niet veel nodig: Italië, een meer en een boot. Elke zomer duwt ze haar auto vol met het nodige kampeermateriaal en trekt naar haar favoriete plekje in Italië. 

Om zeker te zijn dat ze haar voetjes de lucht in kan duwen op het dek van een boot op haar favoriete meer, haalde Inge een aantal jaren geleden haar vaarbewijs. Dat ons Inge een straffe madam is wisten we al langer he ;-)

Nies

Nies kiest voor vakanties met zon, zee en een boel cultuur: kuieren door straatjes, op ontdekkingstocht in de regio en genieten van quality time met het gezin. 

Hoewel... rustig zijn haar vakanties meestal niet. Voor Nies betekent dit ook werken. Ze heeft een bekende reisblog en tijdens haar vakanties brengt ze dan ook uitgebreid verslag uit van haar reis.

Neem zeker eens een kijkje op www.reismicrobe.com

31663868_1706650886090164_4841988452671029248_o.jpg
13221466_10154282424894078_4652277484199109511_n.jpg

Stijn

Stijn gaat dan weer voor natuur, avontuur en cultuur. 's Morgens de stapschoenen aan en er op uit. Een goed uitgestippelde vakantie waarin elke minuut goed wordt benut.

Naast reizen samen met zijn vriendin, trekt hij er ook wel eens op uit in groep. De groepsreizen van Joker zijn dan een aanrader. Zo leer je de lokale bevolking en cultuur kennen, maar ook de mensen uit je groep zorgen er voor dat de reis boeiend wordt.

 

Vergeet je niets?

Ga je op vakantie? Vergeet dan je afwezigheidsassistent in je mailbox niet aan te zetten. Klanten verwachten steeds meer een snelle opvolging van de mails die ze aan je sturen. Een afwezigheidsassistent stuurt een automatische mail om te melden dat je er even tussenuit bent. Zo weten je klanten wanneer ze een antwoord mogen verwachten.

Maak ook een leuke post voor op je social media. Euhm... tja, hoe zeggen we dit beleefd. Maak een LEUKE post! :)

Geen leuke post

Geen leuke post

Leuke post

 

#2 Trek er een dagje op uit!

Niet al onze klanten kunnen op reis gaan. We denken dan aan bijvoorbeeld aan de zussen van Het Boerenijsje. De koeien hebben elke dag de nodige aandacht nodig natuurlijk. 

Maar misschien kan je er wel een dagje op uit trekken? Ga bijvoorbeeld naar Het Boerenijsje. Naast de lekkere ijsjes kan je ook tussen de koeien kuieren in de stallen, de kinderen zich laten uitleven in de speeltuin, of je wagen aan het maïsdoolhof.

doolhof juli-13.jpg

Nog enkele van onze aanraders:

  • Een dagje zee. (P.S. Domburg is pittoresk en mooi)
  • Een dagje naar het pretpark
  • Een dagje sauna

Allemaal de gekende dingen. Op de blog van Nies vind je vast en zeker nog enkele leuke tips om er even tussenuit te muizen.

 

#3 Houd een grote kuis

Dag in dag uit werk je in je zaak. De ToDo-lijst van klusjes stapelen zich. De vakantieperiode is het perfecte moment om dit lijstje terug te dringen. Zo kan je na de vakantie weer fris starten, zonder te moeten vloeken, zonder "Had ik maar..."

Kuis die camionette eens uit, rommel dat magazijn eens op, mest je bureauschuiven eens uit. Besteed ook tijd aan het uitmesten van je computer. Doe de nodige updates en ruim je mailbox op! 

 

#4 Content voorbereiden voor de komende maanden

We horen het wel vaker: "Die Facebook, dat komt er niet van!". Spijtig, want dat is en blijft een heel belangrijk kanaal om je klanten te bereiken. Zullen we een geheim verklappen? Die posts op je social media, die moet je niet op het moment zelf bedenken, maken en posten. Je kan dit inplannen.

Je kan dus perfect nu al je posts bedenken en klaar zetten voor gans het najaar. Eens je in je creatieve flow zit, heb je op enkele uren tijd al gemakkelijk de nodige posts gemaakt voor de rest van het jaar.

Daarnaast is het tijdens de zomer meestal ook mooi weer. Het perfecte moment om de nodige foto's en filmpjes te (laten) maken.
Maak je binnen foto's? Kies er dan voor om foto's te maken omstreeks 10u 's ochtends. De zon is dan al goed aanwezig, maar de schaduwen zijn nog niet te hard. Maak je je foto's op de middag, zorg er dan voor dat je iets van gordijn voor de ramen kan doen om een mooi zacht licht te krijgen. 
Maak je foto's buiten? Ok, dan kan je best je wekker zetten :). Ga voor het gouden uur! Dat is het eerste uur na zonsopgang en het laatste uur voor zonsondergang. 

Els en Arne van Hair on Wheels mochten om 6 uur op locatie zijn voor hun shoot. Zo konden we genieten van het gouden uur.

Els en Arne van Hair on Wheels mochten om 6 uur op locatie zijn voor hun shoot. Zo konden we genieten van het gouden uur.

De zomerperiode is ook het perfecte moment om die blogs eindelijk eens te schrijven! Kennisdeling, tonen dat jij de ervaringsdeskundige bent in wat je doet. Zo kan je het vertrouwen van je klanten winnen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er nieuwe content op je website verschijnt, wat er dan weer voor zorgt dat Google je website hoger zal waarderen en je dan ook hoger in de resultaten zal verschijnen. 

Over wat kan je bloggen? Over alles! Wat jij dag in dag uit doet, is logisch voor jou, maar niet voor je omgeving. Doorprik de evidente aspecten van wat je doet en je zal al snel een lijstje hebben van onderwerpen om over te bloggen.

Het Kollektief is er voor je!

Goed idee om foto's en filmpjes te maken, die blog te schrijven en om die contentplanning te maken. Maar hoe begin je er aan? Geen inspiratie te bespeuren? Geen probleem! Het Kollektief is er voor je. Even een mailtje en we gaan aan de slag. 

 

#5 Schrijf eens een review

Ja, de zomerperiode is de perfecte periode om die dingen te doen die je al langer zou willen/kunnen doen. Wat je bijvoorbeeld kan doen, is eens een review schrijven. En liefst dan nog op onze Facebookpagina :-) Hoe doe je dat? Simpel: Klik op de link en deel jouw ervaring met Het Kollektief met de buitenwereld. We zullen je eeuwig - of toch lange tijd- dankbaar zijn.

 
Stijn Matthé